Agenda

HEROSmaterMobility

Agenda

Achieving smarter and electric mobility for the creation of better connected and sustainable societies

Loading
08:00
  1. 30 mins
    Gear up for the morning with registration and refreshments
08:30
  1. Sun Arena
    15 mins
    Official Opening of the Smarter Mobility Africa 2019 Summit
08:45
  1. 15 mins
    National Anthem
09:00
  1. Sun Arena
    20 mins
    Opening keynote
09:20
  1. Sun Arena
    20 mins
    We look at the analysis on how shared mobility will impact vehicle sales patterns, on the long-term demand for freight, and on how electrification will play out in the commercial vehicle market. This ...
10:00
  1. Sun Arena
    60 mins
    Mobility is a key challenge for the development of a city. With rapid urbanisation and increased motorization rate, the need for smarter mobility solutions has risen due to increasing traffic congesti ...
11:00
  1. 30 mins
    Morning recharge with refreshments and networking
11:30
  1. Sun Arena
    60 mins
    Globally we are starting to better understand the negative consequences of living in cities that are polluted, noisy, congested, and in some cases, inaccessible to certain groups of people. This has p ...
  2. Diamond 1
    10 mins
    There is a growing importance of equity considerations in development, particularly for emerging markets embracing technology to solve some of the most pressing socio-economic issues. Transportation i ...
  3. Diamond 2
    20 mins
  4. Diamond 1
    25 mins
12:25
  1. Diamond 1
    20 mins
12:30
  1. Sun Arena
    60 mins
    The 2020s will be the decade of the Electric Vehicle. A dramatic move away from Internal Combustion Engine (ICE) vehicles is expected to happen and by 2025 only plug-in electric vehicles are likely to ...
13:30
  1. Diamond 1
    20 mins
  2. 60 mins
    Get Fully Charged with Lunch
14:35
  1. Diamond 1
    35 mins
15:15
  1. Sun Arena
    75 mins
15:30
  1. Diamond 1
    45 mins
    In big African cities, paratransit services are responsible for the majority of public transport ridership, accounting for over 70 percent of all transit rides. Whatever we call them, whether it is Da ...
17:00
  1. Diamond 1
    180 mins
    The African Alliance for Energy Productivity (AAEP) was established in 2017. It is a non-profit company modelled on the Global Alliance for Energy Productivity which runs a worldwide initiative to dou ...
07:30
  1. 50 mins
    Morning refreshments and networking opportunities
08:00
  1. Sun Arena
    20 mins
    Quick speech from MCs to launch day 2 
08:20
  1. Sun Arena
    40 mins
    Hein Wagner is living proof that despite the challenges that come our way, anything is possible. Blind since birth, he is living proof that the mind is the only limit. He does not allow his blindness ...
10:00
  1. Sun Arena
    60 mins
    Integrated Rapid Public Transport services are the mobility wave of the future and one of the viable options that can ensure sustainable and efficient congestion relief in cities and districts. The im ...
11:00
  1. 30 mins
    Morning recharge with refreshments and networking
12:30
  1. Sun Arena
    60 mins
    Despite its environmental benefits, the amount of smarter mobility options and electric vehicle use in Africa is still very limited. Slow penetration in developing countries and countries with emergin ...
13:30
  1. 60 mins
    Get fully charged with lunch
14:30
  1. Sun Arena
    60 mins
    In an industry 4.0 world, the curriculum should be reviewed all the time, and set up in such a way that it is easy to implement. The current workforce needs an intensive reskilling programme. Other na ...
16:00
  1. Sun Arena
    30 mins
  2. 30 mins
    Afternoon refreshments and networking
16:30
  1. Sun Arena
    30 mins
    Closing ceremony the Smarter Mobility Africa 2019
17:00
  1. 60 mins
    Launch of the Electric Vehicle Road Trip Africa 2019

Download the full agenda by filling in the form